Haarlem

Agenda

Stationscollege - Big Brother is guiding us

27 sep


De Stationsbibliotheek introduceert: Stationscolleges. Volg businessgerelateerde colleges en laat je inspireren door ondernemer en auteur Nart Wielaard.

Nu vrijwel alle data toegankelijk zijn, spelen algoritmes sluipenderwijs een steeds grotere rol in ons leven. Ze bepalen onder andere welk nieuws je ziet, welke medische diagnose wordt gesteld en bepalen of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar gaat dat onder de motorkap eigenlijk wel goed? Hoe kunnen we voorkomen dat er ongelukken gebeuren met algoritmes? Nart Wielaard komt hierover vertellen.

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en het bedrijfsleven. Hij brengt complexe onderwerpen terug tot begrijpelijke verhalen, en doet dat in de rol van schrijver, spreker en adviseur. Met hoogleraar Sander Klous schreef hij de bestseller Wij zijn Big Data. Hun tweede boek Vertrouwen in een slimme samenleving kwam direct op nummer 1 binnen bij managementboek.nl.

Reserveer een plekje

17:00 - 18:00

Rotterdam

Andere stations

BoekSpotsBehalve de Bibliotheken op het station vind je ook op andere NS-stations initiatieven rondom boeken.

Boekspots 
Boekspots zijn kasten in openbare ruimten zoals scholen, theaters, verzorgingshuizen, horeca en bedrijven, waar je boeken kunt delen met anderen. 

Je vindt Boekspots op NS-Stations in Houten, Culemborg en Deurne.

Altijd de nieuwste titels

Bijzonder aan de Stationsbibliotheken is het actuele aanbod. De Bibliotheek op het station streeft niet naar een zo volledig mogelijk, maar naar een zo actueel mogelijk aanbod aan boeken.

Top 60 & in de media
Alle top 60 titels zijn opgenomen in de collectie, maar ook boeken die nu in de media worden besproken.

Op zoek naar een specifieke titel?
Kijk dan in de catalogus van jouw Bibliotheek op het station of deze aanwezig is.

Wekelijkse leestip Instagram