Haarlem

Agenda

Stationscollege - Digitale technologie├źn leiden tot een maatschappelijke revolutie

29 novDe Stationsbibliotheek introduceert: Stationscolleges. Volg businessgerelateerde colleges en laat je inspireren door hoogleraar Bob de Wit.

De introductie van de stoommachine leidde tot een nieuwe manier van leven, werken en besturen; kortom een andere maatschappij. Zo zullen ook digitale technologieën als kunstmatige intelligentie, robotisering, blockchains, cryptocurrencies en biotechnologie tot een andere maatschappij leiden.

Minder mensen zullen werken, er komt een digitaal basisinkomen en we worden gezonder. Dit is ook het begin van een onrustige periode, waarin we moeten zoeken naar een andere maatschappij waarin de technologieën een steeds grotere plaats krijgen. Bob de Wit schetst op een zeer aannemelijke manier de contouren van onze toekomstige maatschappij.

Bob de Wit is hoogleraar Strategisch leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van het Rotterdamse strategie-adviesbureau Strategy Works. Hij is auteur van het wereldwijd gebruikte strategieboek Strategy: An International Perspective.

Reserveer een plekje

17:00 - 18:00

Rotterdam

Andere stations

BoekSpotsBehalve de Bibliotheken op het station vind je ook op andere NS-stations initiatieven rondom boeken.

Boekspots 
Boekspots zijn kasten in openbare ruimten zoals scholen, theaters, verzorgingshuizen, horeca en bedrijven, waar je boeken kunt delen met anderen. 

Je vindt Boekspots op NS-Stations in Houten, Culemborg en Deurne.

Altijd de nieuwste titels

Bijzonder aan de Stationsbibliotheken is het actuele aanbod. De Bibliotheek op het station streeft niet naar een zo volledig mogelijk, maar naar een zo actueel mogelijk aanbod aan boeken.

Top 60 & in de media
Alle top 60 titels zijn opgenomen in de collectie, maar ook boeken die nu in de media worden besproken.

Op zoek naar een specifieke titel?
Kijk dan in de catalogus van jouw Bibliotheek op het station of deze aanwezig is.

Wekelijkse leestip Instagram